donderdag 26 november 2020

2. Aliens Colonial Marines

Om zich voor te bereiden op Aliens Colonial Marines heeft Uberkamper de 6 Alien films nog even herbekeken, inclusief de twee die de voorgaande geschiedenis vertellen: Prometeus en Covenant. Het verhaal van Aliens Colonial Marines behoort dan ook tot het officiële canon van het Alien Universum en vult op een zeer degelijke manier het gat tussen films 2 en 3. Ook qua sfeer sluit het spel meer aan bij de actiegericht opvolgers. Overigens bestaat sinds er ook een spel voor wie liever, net zoals in de eerste film, ongewapend tussen de buitenaardse monster rondloopt: Alien Isolation. ... Als dat je ding is.

Aliens Colonial Marines werd bij de lancering in 2013 door de gespecialiseerde pers tot op de grond afgekraakt om twee redenen: de multiplayer is middelmatig en het spel kent een aantal programmafouten die speelbaarheid verminderen (Bugs zou Uberkamper zeggen, mocht dat niet hetzelfde woord zijn waarmee de Marines naar de Aliens refereren wanneer er een conflict dreigt dat niet met een goed gesprek kan opgelost worden). Beide punten van kritiek zijn vandaag volstrekt irrelevant geworden. Het spel loopt inmiddels stabiel en multiplayer is voor Uberkamper toch maar de zatte nonkel van het computergamen: je neemt hem erbij omdat hij tot de familie behoort, maar eigenlijk schaam je je toch voor hem.

De verhaalcampagne van ACM daarentegen voelt als een goed geregiseerde actiefilm en laat weinig te wensen over. Aliens frituren, doorzeven, flamberen en spiesen blijft tot het einde lollig en het verlangen om de snoodaard die dit alles op de wereld in het algemeen en jou in het bijzonder heeft losgelaten te vertellen dat hij hiermee moet ophouden is voldoende motivatie om tot het einde verder te spelen. Enige minpunt is dat ontwikkelaar Gearbox Software tot op vandaag een redelijk essentieel stuk van het verhaal, Stasis Interrupted, als afzonderlijke te betalen inhoud blijft aanbieden. Het is een DLC die zeker niet moet onderdoen voor het hoofdspel en dat is al bij al redelijk uitzonderlijk in Gamesland.

Wie zich net als Uberkamper tot vandaag afvraagt hoe een Engineer op LV-426 is gestrand met rondom hem een mijnenveld aan genetisch gemanipuleerde Alieneieren kan zich probleemloos bij de Colonial Marines aansluiten. Wie niet weet wat de helft van de woorden in bovenstaande zin betekenen moet misschien eerst nog even langs de films passeren alvorens zelf een paar uur de permanent overvorderde held te gaan uithangen in ACM.

Aliens Colonial Marines 
Aankoop: 9 maart 2014 (Retail)
Prijs: 4,99 euro
Score: Goed

Stasis Interrupted
Aankoop: 25 november 2020
Prijs: 5,99 euro
Score: Goed




Geen opmerkingen:

Een reactie posten