donderdag 26 november 2020

1.Barrow Hill

De meest interessante games zijn degene die slechte reviews krijgen van professionals en geliefd worden door gebruikers. Barrow Hill: Curse of the ancient circle (2006) is een klassiek point & click adventure dat door mensen die er iets van kennen afgerekend wordt op haar fouten en door mensen die er niets van kennen bewonderd om haar kwaliteiten. Uberkamper rekent zich tot de laatste categorie. 

Het spel is - toegegeven - traag, inmiddels stevig gedateerd, heeft een wat omslachtige interface en is heel lastig uit te spelen zonder te spieken op het internet. Maar tegelijk is het een compact en boeiend stukje vertelkunst dat het maximum haalde uit de beschikbare middelen van de uitgever en uiteindelijk de basis legde voor enkele monumentale geestelijke navolgers.

Alle elementen van de latere succesen van uitgever Shadow Tor zijn in embryonale vorm aanwezig: een bestaande locatie die gedigitaliseerd wordt, de ghost hunting subcultuur met haar eigen terminologie en technieken, oerdegelijke engelse voiceacting en vooral Jonathan Boakes die later uitgroeide tot een éénmans ontwikkelmachine. 

Shadow Tor digitaliseert vandaag nog steeds engelse landschappen en gaf Barrow Hill inmiddels ook een degelijke navolger. Jonathan Boakes maakte met Dark Fall: Lost Souls en vooral met het sublieme The Lost Crown twee absolute monumenten in het genre. De ontwikkeling van de opvolger The Last Crown heeft enorm veel vertraging opgelopen, maar het is zowat het enige spel dat Uberkamper blind zou kopen op het moment van verschijnen. Hopelijk wordt het weldra volledig afgekraakt door beroepsreviewers, dan weet Uberkamper dat het goed zit. 

Aankoop: 26 juni 2020 
Prijs: 1,44 euro
Score: Goed



Geen opmerkingen:

Een reactie posten